El saben aquell que diu Diagonal

15maig10

He de confessar que m’ho estic passant pipa. Perdoneu-me, barcelonins, sóc conscient que vosaltres esteu emprenyats de debò, i en teniu tota la raó del món, però heu d’entendre que als ulls forasters dels que som de fora de la vostra ciutat, tot l’enrenou aquest de la consulta de la Diagonal és l’acudit més llarg i divertit que ens han explicat mai. De fet, compleix totes les característiques textuals que fan acudit l’acudit: està localitzat (d’acord, no és Lepe; però és Barcelona), conté una bona dosi de factor sorpresa, algun gag-parany d’aquells que semblen la broma però que resulta que no, que encara continua; juga amb allò de fer possible l’impossible (com aquell del cargol que va i derrapa, sabeu?)  i, a més a més, ens arriba per episodis. Us en faré un resum:

Capítol 1: La polèmica va començar abans que s’iniciés el període de votació. La raó: la marginació de l’opció C. “Cap de les dues anteriors”, diu aquesta opció ambigua que no apareix als anuncis electorals que pengen de les faroles de la ciutat. Certament, és una opció que s’ha volgut deixar al marge. Només cal veure la frase de benvinguda a la pàgina web de la consulta, que diu “Cada segon que passa estem més a prop de fer realitat una nova Diagonal”. Nova? Que no havíem quedat que també hi ha una opció C? Quina vergonya, quina poca transparència.

Capítol 2:  Els problemes informàtics van marcar l’inici de les votacions. Molts ciutadans que s’havien afanyat per ser els primers i deixar la feina feta van patir tota mena de problemes tècnics i revolucions informàtiques: cables desendollats, ordinadors que es penjaven i virus devastadors. Entre aquest grup de ciutadans matiners, hi havia el senyor alcalde. Ell, però, va fer veure que no, que tot anava bé, que havia votat (no ho va dir, però segur que bulevard; l’opció que més activaria el consum de la ciutat). Uns dies més tard, va ser Xavier Trias, el cap de l’oposició, i com a conseqüència la persona menys indicada per patir aquesta mena d’entrebancs, qui es va quedar sense votar.

Capítol 3: (Aquest l’he viscut jo en persona) Dimarts vaig sortir a sopar amb uns amics i, per tornar cap a casa, vaig haver d’esperar durant mitja hora llarga l’N12 (l’única opció de transport públic que hi ha per anar a  Sant Just Desvern passada la mitja nit). Per sort, era una parada de la Diagonal i vaig poder matar el temps d’espera amb la marquesina interactiva que havien instal·lat els organitzadors de la consulta. Era una pantalla tàctil amb dos botons: opció a, opció b (aquí la c tampoc no hi era). Si premies l’a podies passejar per en una recreació digital de la Diagonal-Rambla acompanyat d’avatars i de tramvies de mentida que anaven amunt i avall; si premies la c, caminaves per les voreres del Bulevard. Molt modern, tot plegat. Però si aixecaves una mica el cap per saber quanta estona faltava perquè arribés el bus nit, la pantalla et deia: “Aquesta pantalla està temporalment fora de servei. Diculpin les molèsties.”, desesperant.

I en capítols anteriors (o posteriors): ciutadans que no poden votar perquè algú ja ho ha fet en nom seu, punts de votació no oficials, reclamacions a la Mesa de seguiment i garanties que reben respostes inacabables i inintel·ligibles; i tot el que encara no se sap, però que ja se sabrà. Prepareu-vos. 

 Però, atenció, barcelonins, no cometeu l’error d’oblidar-vos-en, de tot això; que ja se sap que passa amb els bons acudits: te’ls expliquen, et dius a tu mateix que d’aquest no te’n pots oblidar i quan, dies després, arriba l’oportunitat de lluir-te, resulta que “en sabia un de molt bo i ara no me’n recordo”.

I ara fora bromes, expliqueu-m’ho perquè no ho entenc: s’ha convertit en condició sine qua non ser un Buster Keaton  per treballar a la banda mar de la Plaça Sant Jaume?2 Responses to “El saben aquell que diu Diagonal”

  1. 1 Marta poch

    M’ha agradat molt Marina! Chapeau!

  2. 2 tempsdinterluni

    Boníssim, Marina!
    Completament d’acord, dels millors acudits!


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


A %d bloguers els agrada això: